Zondag 3 juli 2016 ds Matthijs Glastra


Kwartetten, een vakantiespelletje  voor bij de tent. Zou het nog gespeeld worden? “Mag ik van jou?” De vier vieringen in juli en augustus waarin ik voorga wil ik elke keer ruimte maken voor een Psalm. Een kwartet Psalmen met inderdaad als refrein: “Mag ik van JOU”. De persoonlijke vraag van mensen naar God. God, mag ik van Jou woorden horen die de weg wijzen? Laat mij van JOU ervaren dat het klopt: Jij zult er zijn.

We lezen de Bijbel vaak als een boek met Bijbelse geschiedenissen. De geschiedenis van Israël, van Jezus, de zendingsreizen van Paulus. Maar in die Bijbel lezen we ook bij al die levensverhalen hun binnenkant. Kleine gesprekjes met jezelf. Keuzes die je maakte. Verdriet en schuld, niet alles lukte. Dankbaarheid. Het boek van de Psalmen zijn van die intieme gesprekken. Ik en God, mag ik van Jou?

Deze zondag lezen we Psalm 1 in twee vertalingen. Ik kwam daarbij deze houtsnede tegen. Lijkt wel een beetje op IJslandse icoon, maar het is een beeld van de mens die mag groeien als een boom bij de bron van Gods Woord. Misschien zouden we vandaag een smiley tekenen. Of een duim omhoog. Of….??houtsnede 160703

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *