Steun actie Aly Boven LEPRAzending


lepra

Aly Boven reist voor de derde maal naar Myanmar om te assisteren bij operaties

Geplaatst op 11-11-2016 in Nieuws.

In januari 2017 reist  operatiekamerverpleegkundige Aly Boven opnieuw naar Myanmar om daar in een Lepraziekenhuis te assisteren bij operaties en workshops te geven aan lokale operatieverpleegkundigen.

Het is inmiddels de derde keer dat Aly, samen met 2 de Apeldoornse chirurgen Wim Theuvenet en David Schiettecatte, naar dit moeilijk toegankelijke land reist. “Het is prachtig werk, wat Leprazending daar doet.  Lepra komt in Myanmar nog relatief veel voor. Leprapatiënten worden er nog vaak verstoten uit hun dorp of familie, maar in het ziekenhuis van Leprazending worden ze met liefde en respect behandeld.” Leprazending voert in haar ziekenhuis hersteloperaties uit aan (o.a.) handen en voeten. Maar niet alleen leprapatiënten, ook slachtoffers met  brandwonden en kinderen met aangeboren afwijkingen (zoals klompvoeten) komen naar dit specialistische ziekenhuis om te worden geopereerd. In september van dit jaar organiseerde de kerk van Huissen een boekenmarkt. Een deel van de opbrengst neemt Aly mee naar Myanmar.  “De afdeling fysiotherapie van het ziekenhuis heeft behoefte aan hulpmiddelen zoals rolstoelen en krukken.  Samen gaan we kijken wat het hardst nodig is de hulpmiddelen worden dan lokaal aangekocht.”

Voor haar reis zoekt nog sponsoren om de reiskosten te betalen. Daarnaast wil ze graag het ziekenhuis helpen met de aanschaf van speciaal operatiekamerschoeisel. Giften zijn dan ook van harte welkom. “Ik ga in Myanmar een les verzorgen voor de lokale operatiekamerassistenten. Het zal voornamelijk gaan over hygiëne in de operatiekamer.  Hoe beter de hygiëne, hoe kleiner de kans op infecties na de operatie. Dat valt niet altijd mee met de beperkte middelen die ze daar hebben.  Ik zou voor het ziekenhuis het liefst voor iedereen een goed paar operatiekamerschoenen willen kopen. Dat zou enorm helpen in het voorkomen van infecties”

Wie Aly Boven wil helpen bij deze wens kan een gift overmaken op NL49 INGB 0000 889 889 o.v.v. Reis Myanmar of ga naar haar speciale Crowdfundingpagina op Pifworld

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *