Tussen scherven en barsten schijnt het licht


In de kerkzaal van de Protestantse Gemeente Huissen bevindt zich een ruimte boven de oude entree. Vroeger was dit de plaats van het orgel. Nu wordt het gebruikt om bij bijzondere gelegenheden een liturgische bloemschikking te maken, verzorgd door Berend en Ria Smit-Loeters.

Het thema voor de symbolische schikkingen in de adventstijd en met Kerst is ‘tussen scherven en barsten schijnt het licht.’ De basisschikking heeft een donkere achtergrond met daarop spiegelscherven. De scherven verbeelden de breuken en barsten in ons leven zoals het toeval en de onvoorzienigheid, de wisseling van geluk en ongeluk, vreugde en verdriet. Leven is kwijtraken en toch zelf niet verloren gaan. Steeds weer zoeken wij God om deel uit te maken van ons bestaan, Jezus laat ons de weg zien om Hem te vinden tussen kribbe en kruis.

Er zijn scherven en barsten en tussen de openingen hiervan komt het licht. Hoe dichter bij Kerst, hoe minder gebroken spiegelscherven op de donkere achtergrond. De bloemschikking wordt ook steeds lichter van kleur, het licht begint te schijnen. Zien wij het en laten wij het toe in ons leven? In de beweging tussen donker naar licht vieren wij Advent en Kerst.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *