Waarde(n)vol opvoeden, thema-avonden Elst


Donderdag 26 januari a.s., Protestantse Gemeente Elst, aanvang 20.00 uur. Verschillen in geloven.

Het kan zo zijn dat je als opvoeders op een verschillende manier gelooft en/of in het leven staat. Dit kan zijn als ouders onderling of als grootouders tegenover je (klein)kinderen. Hoe ga je daar dan goed mee om? Zijn daar regels of afspraken voor? En hoe ervaren de kinderen de onderlinge verschillen? Tijdens deze avond spreken we daar met elkaar over.

De avond wordt verzorgd door een docent van JOP; Jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk. Naast informatie zal er veel ruimte zijn voor een praktische en interactieve koppeling aan de gezins-praktijk.

Donderdag 23 februari a.s., Protestantse Gemeente Elst, aanvang 20.00 uur. In gesprek.

De online wereld, liefde en seksualiteit, alcohol, pesten of vriendschap, Hoe zet je je kind actief en kritisch aan het denken over deze onderwerpen die voor jou als ouder meestal verboden terrein zijn. Hoe krijg je een kijkje in hun belevingswereld? In samenwerking met Theatergroep PlayBack bieden we de thema-avond aan. Een feest der herkenning voor elk gezin met pubers, maar bovenal een relevante en informatieve ouderavond gericht op de communicatie tussen ouders en hun kind. Het professionele acteursteam van PlayBack houdt ouders op een treffende en luchtige wijze een spiegel voor. De acteurs gaan, aan de hand van heerkenbare scènes aan de keukentafel in gesprek met hun publiek. In een interactieve groepsdiscussie blijven de acteurs in hun rol en vertolken de stem van de puber van nu.

Iedereen: ouders, opa(s), oma(s) verzorger(s) en belangstellenden, is van harte uitgenodigd. Inloop v.a. 19.45 uur. De Ruimte, Sint Maartenstraat 32B, Elst.

Opgave & info: Gerlinde (jjw@jeugdwerkpgelst.nl), Marije (jongerenwerk.ineen@gmail.com). Een bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld. Opgave is prettig.

 

 

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *