TROUBLED WATER donderdag 26 januari


 

troubled_water

Donderdagavond 26  januari wordt de film  ” TROUBLED WATER”  vertoond.

Weinig instrumenten klinken zo imposant als het kerkorgel. In het intense Noorse drama troubled water beukt Jan Thomas bijkans zijn ziel uit het klavier.

De jonge Jan Thomas keert na acht jaar cel terug in de samenleving. Vervroegde vrijlating wegens goed gedrag, vertelt ons troubled water. Maar de houding van de mensen rond de Noorse jongeman vertelt iets anders. Zijn medegevangenen slaan hem bij het afscheid in elkaar. De gevangenispastor blijft gereserveerd. Jan Thomas zat gevangen voor iets wat kennelijk door geen enkel gedrag kan worden goedgemaakt: hij heeft een kind vermoord.
Acteur Pål Sverre Valheim Hagen speelt de rol met een fantastische mix van kwetsbaarheid en dreiging. Jan Thomas probeert een nieuw leven op te bouwen als orgelspeler in een kerk nabij Oslo. De koster en pastoor Anna zien in hem een zachtaardige en getalenteerde jongeman. Ze kennen zijn verleden niet en laten hem dichtbij komen. Ook bij Anna’s zoontje Jens. Maar ondertussen kolkt het in Jan Thomas — rancune, schuldgevoel, eenzaamheid — en hij vertolkt zijn gevoelens op dat majesteitelijke kerkorgel. De titel troubled water verwijst niet alleen naar de popklassieker van Simon & Garfunkel, maar ook naar de afschuwelijke verdrinkingsdood waarvoor Jan Thomas verantwoordelijk is. De schrik slaat je om het hart wanneer je zijn orgel hoort bulderen.

aanvang : 19.30 uur

Na de film is er een nabaspreking.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *