Groene kerk


Sinds 2014 is PKN Huissen een Groene Kerk. Wij zien het als onze voorbeeldfunctie om zorg te dragen voor het milieu en daarmee respect te tonen voor Gods Schepping. De titel Groene Kerk hebben we binnen, maar die titel kregen we niet zomaar.

Eerlijke producten

We willen als gemeente niet aan de zijlijn toekijken, maar actief bezig zijn om de leefomstandigheden van mensen die het minder hebben te verbeteren en we willen bijdragen aan de verbetering van het milieu. Dat is de reden voor PKN Huissen om alleen Fairtrade-producten te gebruiken. Zo is de wijn die bij de tafelviering wordt gebruikt Fairtrade. Ook de thee en de koffie die na de dienst geschonken wordt is Fairtrade.

Cartridges

Daarnaast zamelen we actief cartridges in om het milieu te sparen en tegelijkertijd ook geld in te zamelen. Voor iedere ingeleverde cartridge krijgt de gemeente een klein bedrag. Alle beetjes helpen!

zonnepanelen PKN HuissenZonnepanelen

Daarnaast zijn in 2014 op het dak van de aanbouw 16 zonnepanelen (i-energy micro-omvormers) geplaatst. De panelen zijn diagonaal op het dak geplaatst voor optimale oriëntatie. Hierdoor werd in een mum van tijd de totale energie voor het kerkgebouw opgewerkt.

Het doel van de Groene Kerk

Met de Groene Kerken-actie stimuleren de organisaties Kerk in Actie en Tear dat kerken duurzamer en groener worden en dat die kerken – van beginner tot duurzame expert – elkaar kunnen vinden en stimuleren. De actie richt zich op alle kerk- en geloofsgemeenschappen die actief aan de slag willen gaan met duurzaamheid, sociale rechtvaardigheid en het vergroenen van de eigen gemeenschap.

Meer informatie

Lees meer over Groene Kerken en Fairtrade.