Cantorij en Promises


Zingen, muziek en geloven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zingen voor God en de blijdschap van het Woord met elkaar delen door middel van een mooi lied is wat we graag in de viering doen. Gemeenteleden die het leuk vinden om ook in hun vrije tijd met zang bezig te zijn, kunnen hun hart ophalen met de twee koren die binnen de Protestantse Gemeente Huissen actief zijn. Dat zijn de cantorij en gospelkoor Promises. Beide koren repeteren in het kerkgebouw aan het Raadhuisplein.

Cantorij

Een cantorij is een kerkkoor, dat geleid wordt door een cantor (zanger). De cantorij heeft anders dan een gewoon koor een liturgische functie. De cantorij treedt niet op maar neemt deel aan en is onderdeel van de liturgie in de kerkdienst.

Repetitie cantorij:
Vrijdagavond van 19.00 tot 19.45 uur o.l.v. cantor-organist Herman Schimmel

Promises

Gospelkoor Promises is een sprankelend, gezellig koor dat de passie voor zingen en gospelmuziek met elkaar deelt. Gospelkoor Promises bestaat uit zo’n 35 enthousiaste leden. Het repertoire bestaat voornamelijk uit Engelstalige gospels. Daarnaast wordt een aantal liederen in het Nederlands gezongen. Het koor verzorgt regelmatig diensten in diverse kerken en ziekenhuizen in de omgeving. Promises neemt ook deel aan korenavonden en andere evenementen zoals ‘Huissen bij Kaarslicht’ en LingewaardUIT.

In 2024 geeft Proises een afscheidsconcert op 25 mei in Bemmel.

Repetitie Gospelkoor Promises
Maandagavond van 20.00 tot 21.30 uur o.l.v. Marieke Peters-Bouwmeister

Meer informatie

Zin om een keer mee te zingen of ben je geïnteresseerd in het boeken van een optreden?
Voor meer informatie over de Cantorij: organist@pknhuissen.nl
Voor meer informatie over gospelkoor Promises: marieke.peters@xs4all.nl