Kerkbalans


 

Kerkbalans is een gezamenlijke actie van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk en de Oud-Katholieke Kerk van Nederland. Drie kerkgenootschappen die al sinds 1973 een beroep doen op de plaatselijke geloofsgemeenschappen voor een financiële bijdrage. Jaarlijks vragen zij hun leden in de tweede helft van januari gul te geven voor hun eigen plaatselijke kerk. Het is mogelijk om uw bijdrage rechtstreeks over te maken naar het rekeningnummer van de gemeente NL23RABO0124091547. Omdat de bijdrage ook als periodieke gift bij de Belastingdienst aan te geven is, levert het bovendien in veel gevallen fiscaal voordeel op. Meer lezen over Kerkbalans of fiscaal voordeel Kerkbalans.


 

Actie Kerkbalans 2024 komt eraan

In januari gaat Actie Kerkbalans van start. Tijdens deze Actie krijgen alle leden van onze gemeente  een brief met het verzoek voor een jaarlijkse financiële bijdrage. We hopen dat we ook in 2024 weer op u mogen rekenen!
 
De kerk is niet alleen voor ons maar ook voor de generaties na ons van grote waarde. Zeker in een ingewikkelde coronatijd willen we als kerk toch  vooruit. Om ook in de toekomst van betekenis te zijn voor mensen die verdieping en ontmoeting zoeken. Om uitnodigend te zijn voor jonge mensen die hun leven nog voor zich hebben. Door vandaag te geven, maken we de kerk van morgen mogelijk.
 
Zet u het alvast in uw agenda?
Actieperiode Kerkbalans 2024 loopt van zaterdag 13 januari tot en met zaterdag 27 januari 2024