Predikant


matthijs glastraNaast de vaste predikant van de Protestantse Gemeente Huissen, ds. Matthijs Glastra, gaan meerdere predikanten voor in onze gemeente. Het preekrooster vindt u onder kerkdiensten en voorgangers.

Meer over ‘onze’ predikant

Matthijs Glastra (1955) is geboren in Den Haag. Matthijs was 28 jaar toen hij als predikant startte. Huissen is de vierde gemeente waarin hij als predikant werkzaam is. Daarnaast is hij lange tijd werkzaam geweest in de jeugdzorg en in het ziekenhuis.

Ontmoeten en verstaan

‘Wat in al die jaren gegroeid is? De ruimte, openheid en aandacht dat ieders weg door het leven uniek is. En dat geloofsvragen alles met levensvragen van doen hebben.’ Volgens Matthijs is de kerk een fijne plek om elkaar daarin nabij te zijn, te ontmoeten en te verstaan. ‘Ik geniet erg van een zondagse viering, muziek, Leonard Cohen, Alex Roeka, Dietrich Bonhoeffer, Berlijn, wandelen en mijn vrouw Jacqueline…’

Spreekuur predikant

Ds. Matthijs Glastra biedt een vast moment per week waarop men hem kan spreken over allerhande zaken: vrijdag van 12.00 uur tot 13.00 uur. Het inloopspreekuur (ook zonder afspraak) is in ons kerkgebouw aan het Raadhuisplein.

Meer informatie

Heeft u behoefte aan een gesprek? Wilt u graag in contact komen met de predikant? Neem contact op met Matthijs of de werkgroep pastoraat via onderstaande e-mailadressen.
Predikant ds. Matthijs Glastra: predikant@pknhuissen.nl
Werkgroep pastoraat: pastoraat@pknhuissen.nl