KOM ERBIJ diensten


Twee keer per jaar wordt er een oecumenische KOM ERBIJ – dienst gehouden. Dit is een viering in samenwerking met de Katholieke kerk en de Protestantse Gemeente Huissen. Deze speciale viering is bedoeld voor jong en oud en wordt in samenwerking met (licht) verstandelijk beperkten georganiseerd. De dienst is anders dan anders omdat er meer ruimte is voor gesprek, muziek en verhalen. Dat maakt dat de KOM ERBIJ – dienst ook zeer geschikt is voor gezinnen en jeugd. De viering wordt gezamenlijk voorbereid door een van de pastores van de Rooms-Katholieke en de predikant van de Protestantse Gemeente Huissen.


Zondag 28 januari 2024 van 10 – 11 uur

Thema: Wat hebben jij en ik met elkaar?

Muzikale medewerking: Filalakoor 

Het wordt algemeen gezegd en geschreven: mensen leven tegenwoordig steeds meer langs elkaar heen en zijn steeds minder in elkaar geïnteresseerd. Nauwelijks verbinding meer. Buren kennen elkaar niet. Mensen leven steeds meer in hun eigen bubbel. Laatst sprak ik een jonge man die zei: ‘er is niemand op mijn werk of in mijn voetbalteam die wat aan mij vraagt. Niemand is geïnteresseerd in wat ik doe’. Ik voelde een grote eenzaamheid bij hem. Ervaar jij die dit leest ook zo?

Eén van de eerste verhalen in de bijbel over Jezus gaat over een ontmoeting van Jezus met een bezeten man. Hij heeft een kwade geest in zich, staat er. Als Jezus hem ontmoet begint hij te schreeuwen: “wat hebben wij met jou te maken, Jezus?”. Opvallend trouwens dat die man in meervoud spreekt: hij heeft het blijkbaar over zichzelf en die kwade geest in hem. Het verhaal gaat zo verder dat Jezus die kwade geest uit de man jaagt zodat hij weer echt mens kan zijn.

Een kort, maar fascinerend verhaal, dat we gaan lezen en uitspelen in een bijzondere viering voor mensen met een beperking. En omdat iedereen wel een beperking heeft is iedereen welkom! In de kerk horen we telkens de oproep om de naaste medemens te zijn voor elkaar. In navolging van Jezus die juist tegen bezeten en eenzame mensen zei: ‘ik wil met jou te maken hebben!’

Kom er dus bij op zondag 28 januari! Het Filala-koor uit Arnhem komt ook!

Wanneer?       zondag 28 januari

Hoe laat?        10.00 uur

Wie?               Filala-koor, pastor Victor Bulthuis, ds. Jan Bos

Waar?             Protestantse kerk Huissen, Raadhuisplein 35