Leren en beleven


Een werkgroep in oprichting. We zijn op zoek naar mensen die tijd en energie willen steken in activiteiten die te maken hebben met geloofsvragen. Wie doet er mee?

Geef je op via scriba@pknhuissen.nl of spreek een van de kerkenraadsleden aan.


Activiteiten seizoen 2019-2020:

Zaterdag 26 oktober 2019 – De vruchten van het land

Samenkomst in MEA VOTA, Boskoops Glorie 33, Huissen. Inloop 19.00 uur, aanvang 19.30 uur

De boeren en tuinders staan deze weken volop in de belangstelling. Het is dan een goede zaak dat wij niet buiten hun zorgen blijven staan, buitenlui op een afstand. Zaterdag 26 oktober 2019 is er een samenkomst, georganiseerd door Mea Vota en de Protestantse Kerk te Huissen. Om te delen in de vragen en de gaven van land. Een moment van bezinning en van dankbaarheid nu de oogst binnen is.

Het samenzijn sluiten we af met een goed glas wijn.


De protestantse gemeenten in de Lingewaard zullen het komende seizoen een aantal gezamenlijke activiteiten organiseren. Dit najaar rondom het thema ‘De kracht van muziek‘.

1. Dinsdag 22 oktober 2019 – Zangavond

Protestantse Kerk te Angeren, 20.00 uur

Een zangavond met Els van den Nouweland, dirigente van de cantorij van het Dominicaner Klooster en Irene Gootjes, piano. Zij nemen ons mee door een tal van bekende en minder bekende liederen. Al zingend laten we ons raken en onze harten opgaan.

2. Donderdag 21 november 2019 – Filmavond

Protestantse Kerk te Huissen, 20.00 uur

Heel af en toe is muziek, net als ware liefde, in staat een radicale verandering in iemand teweeg te brengen. De piano-compositie ‘Canto Ostinato’ van Simeon ten Holt heeft dat met heel veel mensen gedaan. De film ‘Over Canto’ van Ramon Gieling is een inspirerende film over de kracht en betekenis van die muziek in het leven van negen mensen.