Bridging Gaps


Viering zondag
Aanstaand weekend komen weer twee studenten van Bridging Gaps naar Huissen toe. De twee theologiestudenten Gideon Leiwakabessy uit Indonesie en Marianela Morales uit Paraguay zijn voor een paar maanden in Nederland en komen dit weekend kennismaken in onze gemeente. Ze doen bij de gebeden mee en stellen zich na de viering verder voor.

Als thema van de viering hebben we Bridging Gaps genomen: hoe overbrug je kloven in relaties, tussen groepen? Over polarisatie en conflicten tussen mensen. Dit thema is natuurlijk wel erg actueel geworden sinds het uitbreken van de oorlog in Gaza… We lezen verder uit Mattheus 22, over een bruiloft waar een selecte groep mensen voor is uitgenodigd. Maar die groep weigert en heeft andere zaken aan het hoofd. Dan stelt de organiserende koning het feest open voor iedereen! De tweede lezing is uit Romeinen 12, over onze omgang met elkaar en met onze wraak.

In de viering zingt gospelkoor Promises mee en horen we een prachtig lied over vrede en tolerantie, gezongen in het Arabisch, Hebreeuws en Engels: “One day”. Wij hopen jullie zondag te zien in de kerk!

Jan Bos

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *