7-1-2024 viering ds. Jan Bos


Aanvang viering om 10.00 uur, voorganger ds. Jan Bos. Liturgie voor zondag 7 januari 2024

Heil en zegen

Wij wensen elkaar aanstaande zondag heil en zegen, geluk, en geven onze beste wensen aan elkaar. Ik wens dat allemaal ook voor ons als gemeente: dat er zegen mag rusten op alles wat we van plan zijn te gaan doen en laten. In onze omgang met elkaar en met de mensen in de stad.

Kerkdienst aanstaande zondag: “naar wie zijn wij vernoemd?”

Op de 8e dag na Jezus’ geboorte werd hij besneden en kreeg Jezus zijn naam. Over die naam gaan we het zondag hebben. Wat betekent die naam en welke namen kreeg hij later nog meer van de mensen die hem volgden? Welke namen gaf hij zichzelf (“Ik ben het brood des levens” bijvoorbeeld). Eén van de namen is ‘Christus’ en naar die naam zijn wij als christenen vernoemd.
Het komende jaar willen wij ons weer aan die naam verbinden en zijn naam waar proberen te maken in ons leven. Vóór de dienst speelt Herman Schimmel “Daar ruist langs de wolken een liefelijke Naam” en we zingen verschillende liederen over die namen van Jezus. En we delen brood en wijn en luisteren daaraan voorafgaand naar het prachtige Tafellied van Huub Oosterhuis “Die naar menselijke gewoonte met een eigen naam genoemd werd”. We hopen op een mooie eerste viering in het nieuwe jaar.

In het tafelgebed van aanstaande zondag staan onder andere deze woorden over Jezus:

die een naam in mijn geheugen
die de stem van mijn geweten
die mijn waarheid is geworden.
Hem gedenken wij als een levende geliefde.

Met hem gaan wij het nieuwe jaar in, als mensen die naar hem zijn vernoemd.

Jan Bos

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *