Mijn God maakt reclame


Zo werd er november 2014 wat schamper gereageerd op de postercampagne van de Remonstrantse Broedergemeenschap. Was er de nodige commotie omdat de NS aanvankelijk de posters weigerde op zijn stations. De posters zouden niet neutraal genoeg zijn. Dat besluit werd door de NS herzien. Ondertussen verschenen er op internet allerhande pseudo-posters .

Op de posters van de Remonstranten staan korte persoonlijke teksten, hartenkreten, met antwoorden op de vraag “ Wie is God voor jou? “. De Remonstranten hopen dat mensen door deze posters hun gedachten over God en hun geloof gaan delen met anderen en nadenken over wat voor hen echt van waarde is “Wij vinden dat geloof begint bij jou. Met de dingen die je meemaakt en de vragen die hierop volgen. Met de mensen die je ontmoet en de gesprekken die je hebt. Als geloof bij jou begint, dan is het ook van jou. Mag je er een eigen mening over hebben. Dingen ter discussie stellen.”

Ik vind het een spannende en moedige campagne. En gebruik deze posters nu als een opstapje om reclame maken voor de avond van 26 maart, als Carel ter Linden in Huissen met ons in gesprek wil gaan over zijn boek “Wat doe ik hier in GODSNAAM – een zoektocht”. Oók een spannend en moedig boek waarin Carel ter Linden ons heel openhartig laat delen in zijn zoektocht. En maak ik ook reclame voor drie instap-avonden. Misschien vind jij het fijn om voorafgaand aan de avond met Carel ter linden in gesprek te gaan met anderen en jezelf over wat betekent God – geloven – kerk voor mij?

Kom dan naar een avond /avonden die jou aanspreekt, om 20.00 uur, Protestantse Gemeente Huissen

Donderdag 5 februari : GOD
God 3.0 – hoogste tijd voor een nieuwe versie van God

Dinsdag 24 februari: GELOVEN
Mijn God laat mij zelf denken – van heilige boeken naar eigen rugzakje

Donderdag 12 maart : KERK
Mijn geloof is van mijzelf – geen kerk meer nodig?