Pelgrims zonder God, Frits de Lange 18 april


Over het laatste boek van ethicus Frits de Lange ‘Heilige onrust, een pelgrimage naar het hart van religie (2017) leidde tot het organiseren van een gezamenlijke pelgrimstocht met de Parkstraatgemeente Arnhem. Met elkaar op reis zonder ver van huis te hoeven gaan…

Een boek over de moderne pelgrim. Mensen die wandelen naar bijv. Santiago de Compostella terwijl ze het geloof dikwijls hebben losgelaten. ‘Wat hen echter nog steeds tot pelgrims maakt, is het besef dat er iets groter of sterker is dan henzelf. Dat hen in beweging zet. De nieuwe pelgrim levert daarmee het format voor een theologie, die weer moet leren om helemaal van voren af aan te beginnen. Bij iets dat je onvoorwaardelijk aanspreekt, zonder dat je weet waar het vandaan komt.’ De Lange wil een nieuwe theologie ontwikkelen vanuit de metafoor van de pelgrimage. Want in het vertalen van de traditie ziet hij weinig heil.

Met de Parkstraatgemeente organiseren we een aantal avonden n.a.v. dit boek. Op 18 april komt Frits de Lange een lezing geven over zijn boek. Locatie Protestantse kerk, Raadhuisplein 35 te Huissen, 20.00 uur. Tevens worden daar gespreksavonden over zijn boek georganiseerd op 4, 11 en 25 april (20.00 uur) o.l.v. ds. Matthijs Glastra. Opgave: predikant@pknhuissen.nl. In de Parkstraatgemeente in Arnhem komt op 12 april Carl Beker vertellen over zijn pelgrimage naar Santiago en op 24 april lopen we met Mignon van Bokhoven een labyrint.  Opgave info@parkstraatgemeente.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *