28-10-2018 Scheppingszondag


Nou, dat maak ik zelf wel uit!!!!!! We zijn hier gekke Gerritje: kijk maar eens naar wat China en de Verenigde Staten doen! Klimaat crisis? Hoezo?

De natuur geeft en de mens geeft terug. De natuur verschaft de mens de basiselementen om te kunnen leven: lucht, water en voedsel. De mens geeft aan de natuur: CO2 en …wat hij niet meer nodig heeft. Eeuwenlang was dit proces van wisselwerking, geven en nemen, in balans. Maar, als de één steeds meer neemt of meer geeft….. gaat het mis! De aanmaak van zuurstof komt dan in het gedrang. De aarde en de mensheid raken in ademnood.

Dat is FAKENEWS, bangmakerij! De aarde bestaat volgens de wetenschap 4,5 tot 4,6 miljard jaar! Waar maak jij je nou druk over? Maar tekenen van klimaatverandering zijn er onmiskenbaar. ‘Mouwen omhoog, ons land moet droog’ was de kreet na februari 1953. Wat wordt de nieuwe leus in 2053? ‘Jona, het gaat mis in Nineve. Daar moet wat aan gebeuren. Ga er heen en doe er wat aan.’ Maar Jona dacht, waarom ik?

 

Kerkdienst Protestantse Gemeente Huissen: zondag 28 oktober vieren we Scheppingszondag 2018. We staan dan als ‘Groene Kerk’ stil bij het wel en wee van de Schepping waarin wij leven. Om vanuit dat ‘stil staan’ in beweging te komen. Ook u bent welkom. De viering begint om 10.00 uur. Voorganger ds. Matthijs Glastra. Iedere vrijdagmiddag bent u van harte welkom tussen 14 – 16 uur. Elkaar ontmoeten bij een kopje koffie of thee. Namens de werkgroep, Leen Capel.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *