25-11-2018 Taizé viering mmv Promises


Zondag 25 november om 19.00 uur wordt er weer een Taizéviering gehouden in de Protestantse kerk aan het Raadhuisplein.

Elke week, maar vooral in de zomer en rond Pasen, komen duizenden jongeren uit heel Europa naar Taizé. Meestal voor een kortere (één week) of soms een langere periode van ontmoeting en bezinning. Elke dag geven de broeders van de gemeenschap bijbelinleidingen. Drie maal per dag komen broeders met alle bezoekers bijeen voor het gemeenschappelijk gebed in de Verzoeningskerk, met veel zingen en een lange tijd van stilte. In de momenten tussen deze diensten is er tijd voor bezinning, discussie, gebed en stilte, al dan niet in een groepje van jongeren met verschillende nationaliteiten.

De geschiedenis van de gemeenschap begint in 1940 toen broeder Roger in het plaatsje Taizé in de omgeving van Cluny een huis aan kocht waar hij mensen opving die het oorlogsgeweld trachten te ontvluchten. In 1942 moest hij vluchten, maar in 1944 keerde hij terug naar Taizé. In de tussentijd hadden de eerste broeders zich bij hem aangesloten, waarmee hij de oecumenische gemeenschap stichtte. Op 16 augustus 2005 werd broeder Roger tijdens een dienst neergestoken door een verwarde Roemeense vrouw. Hij overleed aan zijn verwondingen. Broeder Alois heeft zijn plaats ingenomen.

Op veel plaatsen zoals in Protestantse kerk te Huissen worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd in de stijl van de gemeenschap van Taizé. Wilt u zo’n viering bijwonen dan heten we u graag van harte welkom.

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *