29-11-20 1e advent, ds Matthijs Glastra


We voelen en weten allemaal toen we als kind het sprookje van Doornroosje hoorden voorlezen: het komt vast wel weer goed hè??Ze wordt weer wakker hè? Tuurlijk lieverd, nu lekker slapen hè.

Oorspronkelijk waren sprookjes verhalen voor volwassenen, niet bestemd voor kinderoren en kinderharten. Gaandeweg worden ze lichter, romantischer, super happy ending. Is er op het eind die prins op het witte paard die er altijd ‘geweldig’ “lief en mooi’ en ‘stoer’ uitziet.

Paulus schrijft brieven. Toon Tellegen heeft het sprookje herverteld door er een dagboek van 365 brieven van te maken. Beiden zoeken door het schrijven van brieven te ontdekken hoe die prins eruit zou kunnen zien. Wie is die prins die op weg gaat ? Wie is die prins die het leven wakker kan kussen? waar is hij gebleven, die prins , is hij er nog? Kan hij ook mij wakker kussen ? Hoe weet ik hoe hij er uitziet?

In een kinderboek (echt waar!) over sprookjes kwam ik bovenstaand plaatje tegen. Niet op een paard, maar met een skateboard. Geen blond golvend haar maar een chill petje. Paulus was op zoek naar een nieuw type prins, een nieuw geloof. Jezus ziet er zo verrassend anders uit! Het wordt Advent, de Prins van God komt ons  wakker kussen . Of moet hij ons meer wakker schudden ? Hoe zie jij Advent eigenlijk , waar verlang jij naar ??

Matthijs Glastra

 

DE VIERING WORDT UITGEZONDEN VIA EEN BEVEILIGD YOUTUBE KANAAL (Kerkdienst, uitzending met beeld)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *