18 april thema-avond Frits de Lange


Pelgrim zonder God.

Frits de lange, ethicus en hoogleraar Protestantse universiteit Groningen, komt woensdag 18 april a.s. naar Huissen  voor een lezing over zijn boek “Heilige onrust – een pelgrimage naar het hart van de religie’.
In de moderne pelgrim ziet hij een treffend beeld voor hedendaags geloven. Niet te veel in het denken blijven zitten, niet maar bezig blijven om de oude woorden van de traditie te vertalen – maar ga op weg het leven in. Geef je over aan het leven zoals het zich aandient.
Onderweg door het leven zijn er die momenten waarop mensen ervaren dat iets groter of sterker dan henzelf hen in beweging zet. Zo zouden ook kerk en theologie veel meer midden in het leven moeten bewegen, vanuit het diepe vertrouwen dat mensen aangesproken worden door iets onvoorwaardelijks zonder precies te weten waar het vandaan komt. De pelgrim nieuwe stijl heeft meestal de gevestigde religie achter zich gelaten. De reis zelf is de bestemming. Frits de Lange herkent zich in deze pelgrims, voor wie geloof overgave aan dit leven is zonder een religieus vangnet.

Aanvang 20.00 uur

Toegang is gratis maar een vrijwillige bijdrage is welkom.

Locatie Protestantse kerk, Raadhuisplein 35 te Huissen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *