Pelgrimeren, gespreksavonden


De ‘heilige onrust’   – het labyrint, het leven en Ad Huson

In de maand april zijn er een aantal gespreksavonden, bijeenkomsten en lezingen die allemaal met pelgrimeren te maken hebben. Wat neem ik mee in mijn (geloofs)rugzak op mijn levensweg?

Op dinsdag 24 april  gaan we zelf op stap! In de Parkstraatgemeente , Parkstraat 31Ain Arnhem , lopen we met Mignon van Bokhoven een labyrint. We hoeven niet naar de weg te zoeken – dat maakt dat je kunt ontspannen , concentreren en mediteren. Als je komt, graag opgeven!!
Beide avonden beginnen om 20.00 uur. Voor info/opgave: Matthijs Glastra, matthijsglastra@kpnmail.nl
, 06 2129 4143.

Woensdag 25 april is er in onze kerk de derde gespreksavond over het boek van Frits de Lange, “Heilige onrust – een pelgrimage naar het hart van religie”. We bespreken hoofdstuk 6 “Geloof in het leven”. Als het religieuze domein vervaagt en/of verdwijnt, zal geloven steeds meer verstaan worden als overgave aan het leven. Het gaat niet om geloven, maar om leven!

Zondag 29 april begint Ad Huson aan zijn (tweede) pelgrimstocht naar Santiago. Pelgrims (net als herders) werken niet met klokuren. Maar wat we gelukkig wel zeker weten is hoe laat hij vertrekt: ná de viering op zondagmorgen. Het eerste stempel in zijn pelgrimspas is van onze gemeente. Daar gaat ie! Gedragen door de zegen van God en ons allen.

Goede reis Ad !

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *