Zondag 20 mei 2018, Pinksteren


Korte lontjes en lange adem

“Liever vertrouwen als een kind / terug naar de idealen / omdat het leven daar begint”
Het zijn de slotwoorden van een van de gedichten die onze eigen gemeente-dichter Leo Scheltinga donderdagavond met ons deelde. Ik wil deze woorden verbinden met de viering van Pinksteren.
Scott wordt gedoopt, nieuw leven, een kind dat ons leert vertrouwen in het leven.
Ook is er het zoeken van een kerk naar waar het ooit begon: de idealen, de geest die mensen in vuur en vlam zette. Pinksteren, de geboorte van de kerk.  Nostalgie hoe het vroeger allemaal ooit was? Wat mij veel meer raakt en bezighoudt: wat gebeurt er als mensen de geest krijgen, hoe kan het dat iemand kan veranderen, nieuwe kracht(en) ervaart? Hoe kan het dat de wind opeens nieuw gaat waaien door mijn verdorde ideeënwereld? Hoe kan het dat ik opeens weer warmte kan voelen in een doodlopend conflict, pijn, verdriet? Hoe kan het toch dat mensen veranderen?
De discipelen van Jezus: er is angst, ze zijn lamgeslagen, de mond vol tanden  – en opeens nemen ze het  woord, treden naar buiten. Veranderen! Dat is inspiratie van het ogenblik – maar ook de vrucht van de lange adem! Promises zal zingen , Scott Louie van Deemen wordt gedoopt. En er wordt gezegd dat de zon gaat schijnen en het een stralend Pinksterweekend wordt

😊

“nooit gezien de wind
maar waar de bomen buigen
gaat hij voorbij”
– Louis Tiessen –

“De vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid
en goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing”
– Galaten 5:22 –

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *