Pinksteren – de veerkracht van een duikelaar


‘Gelukkig maar dat vrouwenvoetbal bestaat. Daar zijn tenminste niet van die duikelaars en aanstellers.’  Vreselijk, die mannen met hun aanstellerij. Een journalist heeft bij het vorig mannen WK uitgerekend dat Neymar de beste vriend van de groene grasmat was. De sterspeler van Brazilië stortte bij ieder klein duwtje ter aarde alsof er een gewelddadige aanslag op hem werd gepleegd. In vier wedstrijdjes lag hij 14(!) minuten op de grond. Duikelaars – dat zijn aanstellers!
Er is ook een ander verhaal over duikelaars. Pinksteren is het verhaal dat je in het leven soms een duwtje krijgt. Dat het leven kan vallen, tegenvallen. Maar dan gaat het juist niet over aanstellers, maar over vallen en weer opstaan. Niet blijven liggen,  opkrabbelen, verder gaan. Geestkracht heeft te maken met veerkracht. Een duikelaar is een speelfiguurtje met een verzwaarde voet dat omvergeworpen steeds weer in de rechte stand terugkeert. Een duikelaar leeft vanuit een innerlijke kracht, draagkracht, levensadem. De vrienden van Jezus bleven niet bij de pakken neerzitten maar staan op. En voelen de Geest van God als een klein duwtje in de rug (Matthijs Glastra)

Kerkdienst Protestantse Gemeente Huissen, zondag 9 juni (Pinksteren, 50e Paasdag). Aanvang 10.00 uur. Voorganger ds. Matthijs Glastra. Na afloop van de viering en iedere vrijdagmiddag tussen 14-16 uur bent u van harte welkom voor een kopje koffie of thee en een praatje.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *