30-6-2019 ds. Matthijs Glastra


Soms hebben huizen niet alleen een nummer , maar ook een naam. “Krek wak wou”, “Welgelegen”, “Villa kakelbont”. Bij deze zondag denk ik aan een huis met de prachtige naam “Now or never”.  Leven – wie ik ben, waar ik woon, wat ik doe – is verbonden met kiezen. Met keuzes die je wel/niet gemaakt hebt. Soms spelen daar factoren in mee die je zelf niet in de hand hebt.
Vanmorgen gaat het om een zwart-wit keuze (Lucas 9: 51-62). “Volg mij, laat al het andere voor wat het is. Geen tijd voor afscheid nemen. Volg mij!!”. De vraag is: kun je zulke harde meningen verkondigen , absoluut, massief, altijd en overal geldig en daarin voorbijgaan aan de context? Het maakt toch uit wat er allemaal in en om mij heen gebeurt? Het maakt toch uit of je een viering houdt op een koele novembermorgen of hartje zomer?

Matthijs Glastra

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *