18-3 Coronahulp Lingewaard


De afgelopen dagen hebben de gemeente en SWL hard gewerkt om in deze rare en onrustige tijd de dienstverlening rondom onze kwetsbare medebewoners gestalte te geven.

Overheid, gemeenten en organisaties hebben ingrijpende maatregelen genomen om het coronavirus te bestrijden. Scholen, sport, ontmoetingscentra en horeca zijn gesloten. Het sociale leven van veel mensen is tijdelijk stil gelegd. Voor iedereen in Nederland heeft dit grote gevolgen.

Gelukkig zien we dat veel mensen hulp krijgen van bijvoorbeeld de kinderen, vrienden of een buurman. Maar niet iedereen kan makkelijk een beroep doen op buren of familie. Bovendien beperken we de sociale contacten deze periode zo veel mogelijk.

Oog voor elkaar

Daarom bieden organisaties als Stichting Welzijn Lingewaard en het Rode Kruis hulp. Voor inwoners die op dit moment hulp nodig hebben en bij wie niemand in de omgeving kan helpen. Bijvoorbeeld bij het doen van boodschappen. Maar ook om gewoon een praatje te maken of wanneer inwoners vragen hebben.

We doen het samen

Inwoners uit Lingewaard kunnen hiervoor contact opnemen met Stichting Welzijn Lingewaard of het Rode Kruis. Medewerkers en vrijwilligers van deze organisaties bieden hulp, een luisterend oor en geven advies. Wij volgen wel de landelijke en lokale richtlijnen. We werken zoveel mogelijk telefonisch of digitaal en anders met zo min mogelijk fysiek contact. Boodschappen plaatsen wij voor de deur en alle contacten zijn telefonisch. 

Wilt u of uw organisatie iets voor een ander betekenen dan is uw hulp van harte welkom en kunt u ook contact opnemen met SWL.

#coronahulplingewaard #wedoenhetsamen #oogvoorelkaar

Stichting Welzijn Lingewaard Meldpunt
Telefoonnummer: 088-25 52 555 of via de mail: vraag@swlingewaard.nl

Rode Kruis hulplijn
Het Rode Kruis heeft een speciale hulplijn voor mensen die in quarantaine of thuisisolatie zitten geopend. Telefoonnummer: 070-44 55 888

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *