29-3 Morgengebed via kerkomroep 1


“Zegen doet groeien”

Je kunt met woorden iemand groter maken, maar ook diep omlaag halen. “Jij had nooit geboren moeten worden” snauwt een boze moeder tegen een jengelend kind. “Ik denk dat jij dat best zelf kunt” zegt de docent met een uitnodigende knipoog. Woorden kunnen omhoog halen, optillen – maar ook neerdrukken, verlagen.
Dietrich Bonhoeffer verlangt in zijn cel naar woorden die hem optillen. Naar de nabijheid van God die zijn levensruimte en levenskracht groter maakt. Dat zijn woorden die we deze weken ten diepste verstaan. We zingen een prachtig lied van Henk Jongerius over “Gezegend zijt Gij” en lezen Psalm 103 in de vrije bewerking van Huub Oosterhuis. Te beluisteren via de kerkomroep – lees het eerdere bericht hierover (en alle andere artikelen natuurlijk niet minder) aandachtig door.

               Gezegend zijt Gij om uw woord
               dat ons tot vrede heeft bekoord,
               tot leven dat van lijden weet
               en liefde die geen einde heeft.

Duren zal de liefde van God

Gij zijt Gij

godheid barmhartig lankmoedig

overvloeiend van vriendschap en trouw.

Zoals een man voor zijn kinderen barmhartig is

zijt Gij voor ons een barmhartige vader.

                              Gij kent ons toch

Matthijs Glastra


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “29-3 Morgengebed via kerkomroep

  • P. Aagenborg

    Zegen doet groeien. Hier groeit de saamhorigheid van onze gemeente en we beseffen dat onze God het laatste woord heeft. Hij is met ons met Zijn zegen, waardoor wij kunnen groeien en nog meer vertrouwen op Hem. Hij is niet alleen ons tot zegen, maar ook tot troost. Al onze zorgen kunnen wij aan Hem voorleggen en vertrouwen op Zijn zegen.