Betuws Pelgrimspad – oproep


“Mensen zijn altijd wel onderweg. Op weg naar het werk, naar een winkel of naar de kinderopvang, sport of een verjaardag.  We zijn ook op een andere manier onderweg.
Al wandelend op ons levenspad maken we keuzes, nemen we afslagen en ontmoeten we anderen. Op onze persoonlijke levensweg is een vraag naar zingeving nooit ver weg. In deze tijd merk je dat steeds meer mensen zich bezighouden met vragen over het leven”

Dit citaat komt uit de inleiding van het plan dat Wilma Hartogsveld en Margreet Sander vanuit de gezamenlijke kerken Lingewaard onlangs hebben gepresenteerd om een “Betuws pelgrimspad” te ontwerpen. Een route om individueel te loepen, maar ook als groep zijn er mogelijkheden om zo een dag(deel) samen op weg te gaan.  Huissen ligt aan de route en om het plan mogelijk te maken zijn er mensen nodig die willen helpen.

  • Je kunt helpen door ideeën aan te dragen:  wat zou in Huissen en omgeving een mooie plek van bezinning/inspiratie/verdieping kunnen zijn/worden?
  • Je kunt als actieve vrijwilliger mee gaan helpen bij het uitzetten en beschrijven van een mooie route over zoveel mogelijk (kleinere) wandelpaden
  • door aan te geven wat bijzondere historische/culturele/religieuze plekken zijn
  • door mogelijke slaapplaatsen verkennen in Huissen / een lijst van mensen die hun huis open willen stellen voor af en toe een pelgrim  (zoals ‘Vrienden op de fiets’)
  • door watertappunten, horeca en  uitrustplekken langs de route in kaart brengen
  • door te onderzoeken of er een contactpersoon te vinden is die de pelgrims ontvangt om hen een pelgrimsteken uit Huissen mee te geven (stempel/kaartje)
  • en misschien heb je zelf nog nuttige en creatieve suggesties

Ik ontvang graag jouw reactie als je op een van deze punten wilt gaan meehelpen!!

Matthijs Glastra , matthijsglastra@kpnmail.nl, 06 2129 4143

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *