4-10-2020 Matthijs Glastra


Dinsdag volgde ik een  cursus voor predikanten over ‘veranderingen in de gemeente’ . Is de  dominee/kerk niet veel te druk bezig om nieuwe antwoorden te vinden op oude vragen? Zou het niet veel spannender en gewenst zijn om nieuwe vragen te formuleren ?
We kunnen als kerk heel erg onze best doen om mensen binnen de kerk te halen (houden) – maar als blijkt dat we daar heel veel energie insteken met maar zeer beperkte uitkomsten,  misschien is het dan de hoogste tijd voor nieuwe vragen. Niet meer: hoe halen we mensen de kerk binnen, maar: hoe brengen wij onszelf naar buiten in ieders persoonlijke netwerken ? Wat heb ik daarvoor nodig, wat kan mij daarbij helpen?

Vanmorgen volgen we Paulus op zijn eerste zendingsreis , Handelingen 13 en 14. Hij probeert met het evangelie van Jezus binnen te komen in de joodse gemeenschappen – maar als er geen open ontmoeting mogelijk is besluit Paulus zich naar buiten te richten. Hij gaat op reis, al weet hij niet waarheen. Durf ik die reis te maken? Het oude en vertrouwde los te laten, mijn veilige comfortzone,  te geloven en vertrouwen ? ? Welke reis durf ik aan ? Dit weekend denk ik aan onze vrienden in Brandenburg. Hun lange reis naar vrijheid en democratie. Een reis brengt lang niet altijd wat je gehoopt had – en toch gaan we door !
Matthijs Glastra

 

VOOLOPIG NOG GEEEN LIVE STREAM.

De geplande proef live stream van de dienst van  as zondag gaat niet door.

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *