3-1-2021 ds Matthijs Glastra


 “God, leer ons zo te leven, dag voor dag,
dat in ons hart de wijsheid wonen mag”
(Psalm 90)

De Italiaanse schrijver Paolo Giordano schreef in maart een dagboek van de om zich heen grijpende pandemie in Turijn. Over de angst voor de dood, de onzekerheid van het leven, “In tijden van besmetting”. Hij sluit dat boekje af met een verwijzing naar Psalm 90: “Leer ons zo onze dagen tellen dat wijsheid ons hart vervult”

Waar hij zijn boekje me eindigt, beginnen wij als geloofsgemeenschap het nieuwe jaar mee – Psalm 90.  Een heel jaar is te groot om er iets van te kunnen zeggen: de psalm gaat met ons de weg van dag tot dag. Dat er elke dag de openheid in mij is voor de wijsheid om er te wonen. Niet allen de ratio van ons verstand en ons hoofd, de macht van de cijfers en getallen – maar de wijsheid. Dat er in mij ruimte is en vertrouwen als ik moeilijke keuzes moet maken. Als ik mij moet verhouden tot dingen die ik niet veranderen kan zoals ziekte en breuken. Maar niet minder bij geluk dat breekbaar is – dat ik er goed mee om mag gaan. Dat ik mij niet opsluit in mijn eigen comfortzone. Dat er in mij ruimte is om goed te leven. Een Psalm waarmee we vooruit kunnen ! De wijzen brengen goud, wierook en mirre. Wat zou voor 2021 een goede combinatie zijn ? Geloof hoop en liefde ? Moed, eerlijkheid en vertrouwen?  We wensen elkaar veel wijsheid , moed en vertrouwen toe !

Matthijs Glastra

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *