14-3-2021 ds. Matthijs Glastra 1


Toen 17 februari de veertigdagentijd begon, stond bovenstaande foto in de krant. In de veertigdagentijd werd er vaak een hongerdoek in de kerk omgehangen. Niet Christus in alle glorie vanaf het altaar, maar bedekt, we moeten hem zoeken, hij confronteert ons met zijn lijden en leven. Wanneer hebben wij u gezien ? Toen jij de naakten bekleedde . . .
In de Weense Stephansdom werd dit hongerdoek opgehangen, in de vorm van een ruimvallende, wollen pullover. Het ontwerp van de Oostenrijkse kunstenaar Erwin Wurm moet aanzetten tot warmte en menselijkheid en het heet “Big Mutter”.
Deze zondag gaat het over de naakten kleden. Over Sint Martinus die zijn mantel deelde. Over mantelzorg. Over Moeder Aarde die steeds kwetsbaarder en naakter ons vraagt haar met zachtheid en respect te bekleden. Over warme Pullover-dag
😊 En horen we hoe Paulus in zijn brief aan de Colossenzen (hoofdstuk 3) ons oproept ons met Christus te bekleden:  in innig medeleven, in goedheid en bescheidenheid, in zachtmoedigheid en geduld. Met barmhartigheid !

Matthijs Glastra

 

 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “14-3-2021 ds. Matthijs Glastra

  • P. Aagenborg

    Hartverwarmend hoe de gemeente in Huissen ook digitaal bijeenkomt en met de inzet van onze cantor-organist om gemeenteleden te enthousiasmeren om tijdens de dienst digitale opnames te laten zien met zingende gemeenteleden. Ook om tijdens deze moeilijke tijden creativiteit te vinden om digitaal met of zonder beeldverbinding met elkaar verbonden te zijn.