3-4-2021 Stille Zaterdag


Stille Zaterdag – 3 april 22.00 uur (rechtstreekse link naar de online viering)
Het vervolg van het boek Tobit vertelt dat Tobias, de zoon van Tobit (beide namen betekenen ‘God is goed’, zo vader zo zoon ) Sara de liefde schenkt die wél levend blijft én voor zijn vaders blinde ogen een middel vindt en hem daarmee het nieuwe licht schenkt. Dat kost wel een lange verre reis, zullen we hem ooit weer terugzien ? Waar vader de moed opgeeft -Ach die jongen is vast dood , die zien we nooit meer terug- blijft moeder elke dag naar de stadspoort gaan om hem te kunnen begroeten. Zij gelooft dat hij levend terug zal keren.

Deze paaswake is de lange en verre reis door de dood heen naar een nieuw begin van leven. Dat is het verhaal van deze nacht, mensen die wachten en waken, tussen hoop en vrees, tussen donker en licht, tussen dood en leven.
De Naam van God wordt levenslicht
genezing, nieuwe kracht
voor kleine mensen onderweg
eenvoudigen van hart

Deze nacht staan wij op de uitkijk. Hoor en zie! Jezus verschijnt aan zijn discipelen. Niet in het graf maar opgestaan, nu breekt het nieuwe leven aan. Halleluja. De nieuwe paaskaars wordt binnen gedragen en thuis steken we ons eigen paaskaarsje aan, teken van hoop, liefde en licht. Houd vol in de donkere nachten van jouw leven.

Download hier de Liturgie (een boekje voor alle 3 de avonden)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *