30-9-2018 Bridging Gaps en wereldlunch


Zondag 30 september 2018, voorganger ds. Matthijs Glastra.

Het aantal uitspraken over ‘klein’ is gigantisch groot. Een lange reis begint altijd met een kleine eerste stap. ‘Waar twee of drie in mijn Naam bij elkaar zijn’, zegt Jezus, ‘Daar kan het koninkrijk van vrede en liefde present worden.‘ Zó veel vertrouwen heeft God in de kleine momenten van lef en lief!

En hoe kom ik bij dat Koninkrijk? Hoe kom ik bij God? Onze grootste beproeving en valkuil is wellicht dat wij vaak te groots denken. Een paar keer in de evangeliën wendt Jezus zich tot de kinderen. Vanmorgen keert dat thema terug als we lezen Marcus 9: 33-37 en 10: 13-16.
Klein is groots. Een kleine ontmoeting met twee mensen uit die grote wereld: Ester Damaris Wolla Wunga (Indonesië) en Johán Ernesto Monroy Soto (Guatemala) zijn dit weekend onze gast vanuit Bridging Gaps. Fabian Polman spreekt een klein woordje uit:  JA, ik wil – maar wat een groots moment. De wereldlunch vanuit onze verbondenheid met Rodolfo in Cuba. Een viering, muziek, liederen, gospelkoor en orgel, woorden van geloof hoop en liefde. Zo’n zondagmorgen is en blijft een klein en kostbaar geschenk!

https://www.pthu.nl/ccbi/Projects/bridging-gaps-2.0-omschrijving.pdf

 

 

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *