26-1-2019 Kerkasiel Bethelkapel Den Haag


Sinds oktober verblijft de Armeense familie Tamrazyan in de Bethelkapel in Den Haag. Zaterdagavond 26 januari a.s. ga ik van 20.00 – 22.00 uur voor in deze viering.  Wie mee wil gaan, of mee wil denken over een lied, gedicht, tekst , voorbede, gedachte of een andere actie – geef het aan mij door. Donderdagavond 24 januari ben ik daarvoor tussen 19.00 – 20.00 uur in de kerk aanwezig.
Wat gebeurt daar dan vroeg iemand. In “Sjaloom” staat een artikel over het kerkasiel (pag 6). De kerk van Den Haag verleent dit gezin een vrijplaats die geldig is zolang er in de kerk een dienst gaande is. Daarvoor melden zich uit heel Nederland voorgangers, koren, jeugdgroepen, enzovoorts aan. Wat wij hier in Huissen op donderdagavond kunnen doen: elementen aandragen die zaterdagavond gesproken, gezongen of beluisterd kunnen worden. Soms leest een groep in twee uur een bijbelboek. Soms is er een gesprek over Augustinus of Bonhoeffer. Is er (klooster)muziek om te luisteren.
De beide keren vanuit Huissen hebben we in die twee uur in een wat losse volgorde bijbelteksten en gedichten gelezen. Gezongen , o.a. “Gegroet hij jij die om liefde komt en licht” en vervolgens aan elkaar gevraagd waarom ben JIJ hier ? Donderdagavond bereiden we dus niet een uitgewerkte kerkdienst van 2 uur voor, maar reiken we elementen aan die we zaterdag kunnen gebruiken. Als je niet mee gaat naar Den Haag , maar wel mee wil denken aan een mogelijke invulling: welkom op donderdagavond. En kom/kan je donderdagavond niet en wil je wel naar Den Haag: dat kan ! En met alles wat een mens heeft voorbereid: soms loopt het gesprek/viering heel anders…

Matthijs Glastra

Klik hier voor Nieuwsbrief Bethelkapel (een ruimer kinderpardon?)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *