14-4-2019 Matthijs Glastra


Bij de bakker zie ik op de toonbank het broodhaantje bijna achteloos veranderen in een paashaas. Op deze tekening zie ik het ezeltje zomaar een paard met grote hazenoren worden, prachtig!
Jezus komt Jeruzalem binnen en hij weent (Lucas 19: 29-44). “Ach dominee, ik huil zo veel – als ik aardappels schil hoef ik er geen zout meer bij te doen” vertelde mij iemand lang geleden. Er zijn soms té veel tranen, té veel botsingen tussen belofte, wat je hoopt en de ander gunt – en de werkelijkheid. Iemand die huilt probeer je te troosten. Maar nu? Jezus, de trooster, hij huilt. Wie troost God?
Dit jaar geen KOM-ERBIJ-viering , geen fanfare, geen processie.. maar in de kerk liggen wel dingetjes klaar om een palmpasenstok van te maken. En daarna een rondje om de kerk of door de kerk?! En vanmiddag is er Kliederkerk – hoe zou mijn paasstok eruit zien?!

 Matthijs Glastra

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *