15-9-2019 ds Matthijs Glastra


De voorgangers kunnen deze weken kiezen: volg ik het gewone klassieke leesrooster óf het alternatieve pad van de David-verhalen?  Ik kies deze periode voor David, wetend dat twee maanden veel te kort zijn om recht te doen aan zijn levensverhaal. Hert verhaal van deze  zondag behoeft waarschijnlijk geen introductie, want  wie kent niet het verhaal van de herdersjongen David die de reus Goliath verslaat (1 Samuël 17) . Een beeldspraak die tot op vandaag voortleeft. Deze week hoorde ik voor de radio dat het kleine Hongkong de reus Goliath had verslagen, want China trekt de wet in. Dat de  Russische oppositie de machtige reus Goliath van het Kremlin bij de verkiezingen overtroefd had. En ook in ons persoonlijke leven komt die beeldspraak geregeld terug: niet door mijzelf met hand en tand te verdedigen, vast te houden, te vechten tegenover de machtige reuzen in mijn leven, maar te vertrouwen op wie ik ben en wil zijn en mag zijn (her)vindt het leven zijn kracht. “Laat mij gaan zoals ik ben” , zegt David. In die zin ervaart hij Gods nabijheid. “En zo overwint David de reus met een steentje zo klein als het menselijk geloof” zegt Nico ter Linden. Welkom

Matthijs Glastra

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *