5-4-20 Palmpasen 1


Palmzondag.

Op internet vind ik allerlei leuke en positieve kaarten. De laatste tijd zie ik veel kaarten van de 15-jarige Naomi langskomen.  Kleine teksten, kleine verbeeldingen en daarmee veelzeggend.
Bovenstaand kaartje zou ik wel naar Jezus willen sturen voor de week die komen gaat. Een zware en moeilijke week, maar ik ervaar steeds opnieuw: ‘jij kunt het bestaan best aan’. Een innerlijke kracht en rust in het gaan van de weg die hij kiest. “Wees jij jezelf, en ik zal van jou zijn” – zo hoort en vindt hij God stem in zijn leven, al zoekend en biddend.

Jona hoort ook een stem van God. “Sta op”. Hij gaat de andere kant op, te moeilijk om zo te be-STAAN. Hij daalt af, verstopt zich, gaat niet op weg.  Jezus staat op, laat zich zien zoals hij is. Een koning die huilt, koning op een ezeltje. Dichtbij de grond, de bodem om op te be-STAAN. Hij gaat op weg.

Ieder voor zich én toch samen – met elkaar verbonden mogen we deze weg volgen. 

Matthijs Glastra

Van de CD Silent Voices van de Sunshine Cleaners

Vorige week hadden een aantal mensen problemen met de ontvangst. Probleem is dat een paar minuten voor 10 té veel mensen uit heel Nederland tegelijkertijd willen inloggen. Wie (iets) eerder inschakelt heeft waarschijnlijk geen problemen. Tevens moet je even geduld hebben om verbinding tot stand te brengen. Het kan soms echt even duren….


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “5-4-20 Palmpasen