8-4 Paasgroet voor jou 1


Met een paasgroet voor jou wordt de nieuwste (G)Een blad voor de mond afgesloten. Dit keer gaat het over de invulling van de Stille Week: Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag. Jona, Bonhoeffer, het Johannesevangelie. En op Paasmorgen keren we terug naar het begin, de tuin vol van leven. God is gul en royaal, met licht en leven en mensen. Steeds weer opnieuw groeien en beginnen. Dat God daarin met mensen meegaat, zonder dat je dat altijd kunt zien en begrijpen of ‘vast kunt pakken… blijf erin geloven, heb het leven lief!

(G)Een blad voor de mond vindt u hier

Achter de ramen van de kerk hing een prachtig overzicht van alle vieringen in de Veertigdagentijd, de  Stille Week en Pasen. Bonhoeffer, Chagall, Exodus – over Gods licht en liefde die mensen bevrijdt en doet leven. Toen was daar het virus met als consequentie de sociale beperkingen en onthouding -en we hebben alles maar weggehaald. Alleen een zwart-wit briefje dat de kerk tijdelijk gesloten was kwam er voor terug.

Maar al die mensen die langs onze kerk lopen dan? En al die mensen die zo graag in onze kerk komen of met die gemeenschap verbonden zijn? En opeens was daar deze paasgroet. We hebben geprobeerd om al die grote geloofswoorden van kruis, verzoening, opnieuw beginnen, dood en opstanding ‘zo gewoon mogelijk’ naar buiten de brengen zonder de kracht en de vreugde  daarbij te verliezen. Door alles heen breekt het licht van Gods liefde door. Pasen 2020: hou afstand & hou vol – heb het leven lief!
Matthijs Glastra                                  


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “8-4 Paasgroet voor jou