10-4-2022 ds. Matthijs Glastra


PALMPASEN

Kijk eens, dat is een grote ezel – daar heb je wat aan ! ! Groot, sterk, die kan heel veel dragen.
En dat is best fijn als er iemand is die jou kan dragen. Straks moet Jezus verder zonder ezel, alleen met zijn vrienden. Hoe ver kunnen die hem dragen ? Zijn moeder blijft bij hem, straks bij het kruis zal zij hem dragen.
Wat draagt mij in het leven ? Wat draagt mij in lief en leed, tussen tranen van geluk en tranen van gemis ?  De intocht in Jeruzalem (Lucas 19: 28 – 48) blijft een optocht die gemengde gevoelens oproept. Opmerkelijk dat Lucas vertelt dat Jezus moet huilen als hij Jeruzalem ziet liggen. Stad van de vrede – ach, er is zó veel lijden, zó veel dood. Jezus  zou iedereen wel willen helpen om dat te kunnen dragen. Zo daalt hij af, dieper en dieper.  God, ontferm u – houd mij vast en verlaat mij niet.

In de kerk staat deze week het kruis. Daarbij staat deze zondag een knutselkratje met tekeningen, stiften en materiaal om een palmpasenstok te maken. Als je met (klein)kinderen komt is er denk ik genoeg te vinden en te doen – opgeven hoeft niet, maar  . . . om kinderen niet met lege handen te laten staan tóch wel fijn als je een berichtje stuurt dat je komt 😊

Matthijs Glastra

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *