18-12-2022 ds. Jac Franken


In het leesrooster voor de adventstijd is als alternatief opgenomen om aandacht te besteden aan de ‘’voormoeders’’ van Jezus, zoals ze genoemd worden in de stamboom die de evangelist Mattheus geeft. In de exegesegroep die in Huissen wekelijks bijeen komt hebben we ook deze reeks lezingen gevolgd. Het zijn spannende verhalen over moedige en dappere vrouwen die buiten de gebaande paden gaan. Tamar, Rachab, Ruth en Batseba.

De 4e advent besteden we aandacht aan Tamar. Schoondochter van Juda en moeder van Perets die in de stamboom van Jezus als voorvader genoemd wordt. Het zijn toch de vrouwen die het leven schenken en mogelijk maken. Moeders die dromen van een goede toekomst voor hun kinderen.
Dan bedenk ik mij hoe vreselijk het is dat die kinderen, die jonge mannen, die zonen van moeders die dromen van een leven in vrede als kanonnenvoer de oorlog in worden gestuurd. We bidden om vrede want wij weten dat de liefde sterker is dan de dood. We luisteren in deze dienst ook naar de adventsbrief van partnergemeente Brandenburg.

Groet, Jac Franken

Juda en Tamar, Marc Chagall 1960

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *