Kerkgebouw/corona


Afgelopen dinsdagavond hebben we met de kosters teruggekeken op de afgelopen periode. Hoe is het met de veiligheid en de hygiëne gesteld. Zijn de gemaakte afspraken reëel. Hoe verder na 1 september. Wat is het dan goed om te horen dat alles soepel verloopt en iedereen zich aan de afspraken houdt. Helaas kunnen we nog niet terug naar normaal, maar dat zal niemand verbazen.

  • Samen zingen kan nog steeds niet. We hebben geconcludeerd dat we daarmee een verkeerd signaal afgeven. De maatschappelijke context nodigt niet uit om als plaatselijke gemeente voorop te lopen. We blijven dus met een paar van te voren gevraagde gemeenteleden zingen. Daarvoor kun je je nog steeds als zanger opgeven overigens.
  • De opstelling van lezenaar, tafel en stoelen worden aangepast om de zichtlijnen te verbeteren en de viering gemeenschappelijker te maken.
  • Koffie/thee en ontmoeting: vind je het prettig om na de dienst nog even na te praten met je buurman/vrouw dan kan dat. In papieren bekertjes wordt door de koster koffie/thee aangereikt op je zitplaats. Wil je wel direct naar huis dan op de gebruikelijke manier of door de oude ingang of via de hal naar buiten.
  • En dat alles om de 1,5 m afstand te borgen. Let daar ook op als je in de hal staat. We zien toch wel dat de 1,5 m zowel voor als na de dienst lang niet altijd wordt aangehouden.
  • Wekelijks aanmelden voor een viering blijft voorlopig noodzakelijk (aanmelden@pknhuissen.nl). Je ontvangt op de zaterdag voor de dienst een bevestiging.

Namens de kerkenraad, Ada van Arkel en Marja Huson-ter Avest

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *