6-12-20 ds. Margreet de Bree


Tweede Adventszondag, 6 december

Deze zondag is de tweede zondag van Advent. De Adventstijd is een tijd van verwachting, van uitzien naar een nieuw gebeuren. Dat is ook de letterlijke betekenis van Advent: “dat wat gaat komen”, een gebeuren waarin we mogen delen.
De lezing op deze zondag is uit Jesaja 40. We horen over een profeet die opstaat en een boodschap van vrede en bevrijding aan de mensen brengt. Hij spreekt hierin ook over iets nieuws wat aanbreekt. Iets wat de mensen nieuwe moed kan geven om verder te gaan.
Moed, het is niet iets wat je altijd automatisch bij je draagt. Soms kan, door iets wat je meemaakt of een bepaald gebeuren, de moed je in de schoenen zakken. Hoe het zal gaan of hoe de toekomst eruit ziet, kan dan onzeker aanvoelen. In deze tijd kunnen we dat misschien wel ervaren, nu we nog steeds te maken hebben met het coronavirus.
En hoe kunnen we onze weg hierin gaan? Hoe kunnen we iedere keer weer moed verzamelen om op te staan en verder te gaan? Wat helpt ons hierbij? In de viering vind ik het fijn om bij deze vragen stil te staan.
Margreet de Bree

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *