13-6-2021 ds. Margreet de Bree


Ds. Margreet de Bree uit Westervoort zal om 10 uur de viering verzorgen. Bijwonen? Geef je op via aanmelden@pknhuissen.nl of kijk online via www.kerkdienstgemist.nl

In de Bergrede zegt Jezus tegen de mensen: “Maak je geen zorgen over jezelf, over wat je zal eten of drinken, of over je kleding”. Als je dit zo hoort, dan klinkt het enerzijds bevrijdend: we hoeven ons niet elke keer allerlei zorgen te maken. Anderzijds klinkt het als iets wat gemakkelijker gezegd is dan gedaan. Want in het leven is het toch zo dat je rond kunt lopen met zorgen. De afgelopen maanden hebben we dat ervaren. Hoe gaat het verder met de coronacrisis? Wanneer komt het einde in zicht? Gelukkig is er nu een kentering te zien, en hopelijk zit dit steeds meer door. Maar daarnaast kunnen we met andere zorgen rondlopen. Zorgen over dingen die je moet doen, geregeld moet hebben, of moeiten die op je kunnen drukken.
Maar wanneer Jezus zegt: “Maak je geen zorgen”, wil hij daarmee niet zeggen dat je je zorgen moet ontkennen. In zijn leven kwam hij vaak mensen tegen die onder een moeite of angst gebukt gingen. Maar wat zou Jezus hier dan mee bedoelen? Hij zegt vervolgens: “Het leven, je leven, het is meer dan de zorgen.” En wat is dat meer? In de viering van aanstaande zondag vind ik het fijn om hierbij stil te staan.

Hartelijke groet, Margreet de Bree
Lezing: Mattheüs 6: 25 – 34

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *