4-7-2021 ds. Matthijs Glastra


Eind 2014 was daar opeens die verrassende campagne van de Remonstranten. Posters over “Mijn God” die de NS in eerste instantie verbood.

Van “Mijn God” kon en mocht alles. Mijn God doet niet aan dogma’s, laat mezelf denken, dwingt me tot niets, en trouwt homo’s. Het riep veel positieve reacties op, maar deze ‘doe-het-zelf-God’  kreeg er ook flink van langs. Véél te persoonsgebonden, véél te ruimdenkend. Het ‘vrolijke katholieke webmagazine Broodje Paap’ maakte er direct een aantal dubbelposters bij: Mijn God laat me zelf tanken.

Prediker, een klein bijbelboekje, lijkt wel wat op zo’n creatieve poster van “Mijn God”. Nergens heeft Prediker het over de klassieke formulering vanuit Israëls verleden: de God van Abraham, de God van Isaak en de God van Jacob. Het gaat niet over de God zoals die hem geleerd en overgeleverd is – Prediker vertelt over God zoals IK hem zie en ervaar. Mijn God. God -wie of wat is dat voor mij?
We lezen vanmorgen Prediker 4:17 – 5:9 en 8: 15-17. En we vieren in de kerk het avondmaal – wellicht dat thuis ook ervaren mag worden dat geloven niet alleen met woorden uitgedrukt en gedeeld wordt. Vorige week hoorden we Prediker zeggen: “Kom, eet met plezier je brood en drink met vreugde jouw wijn. Zij doen het hart van een mens goed, geniet ervan!”. Mogen wij zo dankbaar brood en wijn ontvangen en delen.

Matthijs Glastra

Viering om 10.00 uur, voorganger ds. Matthijs Glastra. Wil je de viering graag bijwonen? Mail dan naar aanmelden@pknhuissen.nl.  Je kunt de viering in ieder geval op elk moment volgen via kerkdienstgemist.nl

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *