8-8-2021 ds. Matthijs GlastraVakantietijd : even er tussen uit. Een tussentijd waarin de agenda’s leeg zijn en niet(s) voorschrijven. Na een goede vakantie wil ik zondag beginnen met het verhaal van Simson, de tussentijd tussen de intocht in het beloofde land en het wachten op een koning. Een onzekere tijd, zoektijd en zoektocht.  Waar zullen we ons op richten? Wie/wat is goed leiderschap? Het boek Richteren/Rechters geeft dan een onthutsend beeld.  Twaalf Richters komen langs en het gaat van kwaad tot erger gaat. Het blijken dikke ego’s, belust op goud, vol van zichzelf. De laatste spant de kroon: Simson maakt het zo bont dat hij door zijn eigen volk vastgebonden wordt en overgeleverd aan de vijanden.
Simson. Sterke spieren, zwak voor vrouwen. Een man die zijn hart volgt en dat hart is ruim. De meisjes van de Filistijnen passen daar ruimschoots in. Zijn missie was Israël te bevrijden uit de macht van de Filistijnen – hij laat zich vangen door de vrouwen uit het vijandelijke kamp. Door hen laat hij zijn leven bepalen, hij is amper bezig met de toekomst van zijn volk. Voor zijn geboorte staat al vast dat hij Nazireër zal zijn, een afgeschermd en toegewijd leven. Een soort beschermend ‘mondkapje van het geloof’. Simson gaat echter veel verder dan de etiquette van drie voorzichtige zoentjes. We beginnen bij het begin: de aankondiging van zijn geboorte, Rechters 13: 1 – 14: 4

Matthijs Glastra

De dienst is te beluisteren via www.kerkdienstgemist.nl op de computer. Luistert of kijkt u via een tablet of telefoon, dan moet u eerst de app van kerkdienst gemist op uw toestel zetten. Daarna kunt u Huissen als voorkeurskerk instellen.
U kunt ook via www.pknhuissen.nl, uitzending met beeld, de dienst volgen

  

Zondag 8 augustus 2021 – aanvang 10.00 u
8e zondag van de zomer

Voorganger    :  ds. Matthijs Glastra
Pianiste          :  Juliette Renaud
Lector             :  Joke van de Belt
Zangers          :  Everdien Koekman en Leo Scheltinga

1 Gedeelde collecte voor ! : Rudolphstichting en Pastoraat en Eredienst      

Zondag 8 augustus 2021

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *